Olin saanut Kaisan kommentit Animeconin fanfictio pajan tarinoista ja juuri sellaista mitä toivoin :D Vieras ihminen kun huomaa toisen virheet ja puutteet paremmin kuin itse ja varsinkin sellainen joka tietää kirjoittamisesta.

Tarinani ovat hyvin nopeatempoiset ja niissä tapahtuu paljon, jolloin minulta jää kaikki muu huomioimatta. Joten minun pitää lisätä hengähdystaukoja, kertoa enemmän taustoista, henkilöistä ja heidän tuntemuksista, tunnelmasta ja muusta ympäristöstä.

Kaisa vinkkasi minulle sellaisen sivuston kuin Kirjoittajan ABC, sillä minulla on ongelma oikeakielisyyden kanssa ja välimerkkien, joten eikuin kielihuoltoa tekemään. 

Tiesin että yhdyssanat tekevät tiukkaa ja alankin niitä harjoitella kunnolla, äikkä kun ei koulussa ollut mikään helpoin aine, vaikka kirjoittamisesta tykkäänkin hyvin paljon. Sillä minulla saattaa olla pienehköä lukuhäiriötä, sisko on käynyt testeissä missä Hänellä on todettu lukuhäiriö, mutta itse en ole käynyt, kun sen kanssa olen pärjännyt ihan hyvin.

Harjoitus 1(kuvailu) kommentit: (harjoituksista kerroin Animeconin kuulumiset päivityksessä, 12.7)

Tässä harjoituksesta sain noottia juurikin pelkän toiminann kuvaamisesta, minulta puuttui ne hengähdystauot ja teksti oli pelkkää toimintaa toiminnan perään mikä on raskasta luettavaa lukijalle. Joten vedetään syvää henkeä ja pysähdytään kuvailemaan tunnelmia ja henkilöissä heränneitä mietteitä.Tosin kirjoitin tämän hätäpäissäni ja yritin saada kohtauksen loppuun asti, mikä teki tarinastani huonon. Ei olisi haitannut jos olisi kesken jäänyt, mutta en pystynyt jättämään sitä kesken...

Harjoitus 2(dialogi)

Tämä harjoitus onnistui minulla hyvin ja olin ohjaajan mielestä dialogiharjoituksessa yksi parhaasta :D. Tekstini oli kokonaisuudessaan dialogi, ei ainoastaan sisältänyt sitä ja toteutin tehtävän hienosti, sain mukavia kehuja, mistä olen ylpeä XD Tähän osasin varautua ja sain päähäni samantien loistavan tarinan pätkän, minkä kerkesin kirjoittaa ihan hyvin. Tähän tehtävään käytin enenmmän henkilöiden kuvailua, mitä olisi kaivattu harjoitus 1:sessä... Sain myös noottia puhekuplistani ja Kaisa antoi pari oikeakielistä esimerkkiä, mutta ne oli minulle hankala lukuisia ja siksi käytän tarinoissani omaa tyyliäni. Sitaattimerkit olisivat minulle käypä kirjoitus tapa, joka olisi lähimpänä nykyistä tyyliäni, mutta en tykkää käyttää niitä... repliikkiviivalla puhekuplasta tulee selkeä.

Harjoitus 3(juonen suunnittelu)

Tämä harjoitus sujui minulta kuin tanssi, missä luulin itse olevani huono, mutta tarinoideni puute onkin kuvailussa.... Kaisa piti juoneni ideasta ja muistuttikin että kuinka monimutkaisen vyyhdin kykenen pitämään hyppysissäni, kuinka saan pidettyä tarinan kasaassa ettei siitä tule ennalta-arvattava tai lattea. Niin kuin Kaisa sanoi "Tarinasi on orkesteri, ja sinä olet se kapellimestari. Jos sinulta lähtee lapasesta, koko orkesteri on kaaoksessa." Pitää muista tuo ja tehdä paljon muistiinpanoja tarinasta ja sen kulusta :). Mutta juoni oli kiinnostava ja toimiva, ja aivan liian hyvä jättää kirjoittamatta... inhoan itseäni.... liikaa uusia tarina ideoita.... -_- plääh...

Kirjoitteilla onkin yksi iso juonellinen tarina, joka tuottaa hiukan harmaita hiuksia... Mutta tärkeää on pitää muistiinpanoja tapahtuneista asioista, henkilöiden iästä, ajan kulusta ja niistä hengähdystauoista, jota onkin tässä tarinassa jo aika hyvin. Olen onnistunut pitämään tarinan tasaisella temmolla ja siinä päähenkilö kertoo ns.tarinaansa jonka takia tulee paljoin mietteitä ja tuntemuksia kuvattua. Mutta Kaisan kommenttien jälkeen minun oli pakko ruveta käymään jo kirjoitettuja osia uudelleen ja kirjoitettava niitä paremmin ja täydennetävä puutteellisia osia :/