Planeetta 13 historiassa oli aika kausi nimeltä Veljesten aika, minulla on tarina siihen aikaan sijoittuva, joka olisi ollut hyvä julkaista tässä vaiheessa, mutta se on uudelleen kirjoitettvana joten julkaisen seuraavaksi tarinaksi: Sielun. Jonka lupasin julkaista aikaisemmassa tiedotteessa

Mutta palataanpa otsikon omaan aiheeseen.

Ajattelin tässä vaiheessa kertoa hiukan eläin/taruolento lajeista mitä planeetta 13:sta elää. Silkkipeurasta oli jo hitusen tietoa Lumenjumala tarinassa, mutta muunneltuna tarinaan.

Silkkipeura

Silkkipeura on valkoinen peura, jolla on yleisvärityksinä sininen tai vihreä vatsa ja niiden väri sävyt, jaloissa eripituiset sukat ja korvan kärjet. Muita värejä, joita voi kulkea suvussa yksittäisinä on pinkki, punainen ja keltainen, nämä värit eivät ole periytyviä.

Silkkipeuralla on myös päässä erilaisia merkkejä, myötäillen vatsan väritystä. Päänmerkit ovat yleinen viiru nenän juuressa kuonon päällä, sekä harvinaisemmat läsit ja jauhopäät ja vasemmassa silmässä erimuotoiset merkit, kulkevat suvuittain ja ovat periytyviä. Puolipeuroille merkki ei periydy, mutta karvan silkkisyys kyllä.

Silkkipeurat ovat saaneet nimityksensä niiden turkin silkkisyydestä, karvasta pystyi valmistamaan hyvin laadukasta silkkiä ja se oli nopeakasvuista karvan leikkauksen jälkeen, mikä oli osa syynä niiden nopeaan lajin häviämiseen. Silkkipeuroilla oli myös voimakas parantamisen kyky, joka hohti kimmeltäen niiden askelissa. Silkistä ja luusta valmistetusta parantavasta luujauhosta, sai hyvän hinnan pimeillä markkinoilla, joten peuran pyytäjiä liikkui Metsästäjien aikaan hyvin paljon, jolloin Silkkipeurasta tuli lähes sukupuuttoon kuollut laji.

Silkkipeurat omasivat myös voimakasta taikuutta ja oppivat ihmiseksi muuntautumisen, mikä auttoi heitä piiloutumaan metsästäjiä paremmin. Muuntautumis kyvystä tuli luonteva osa peurojen kehitystä ja taikuus väheni tavallisen taruolennon tasolle, mikä auttoi sukupuuton pysähtymisen. Ihmishahmossa silmän merkki on näkyvä.

Nykyajassa Silkkipeurojen suomia etuja ei enää muisteta, luullen niiden kuolleen sukupuuttoon, mutta vanhempi väestö kansasta voi muistaa Silkkipeurat vielä hyvin. Laji on enää harvalukuinen, mahdollisesti vain parisen kymmentä yksilöä jäljellä, joihin lukeutuu henkilöni Lapis Silk ja Hänen äitinsä Eeri Silk, siskoni henkilö Elisabeth ja ystäväni henkilö Arianna.

Muutama kuva, Elisabethistä ei ole vielä piirretty kuvaa, joten lisään sen myöhemmin, koska se on pinkki peura.

peura1.jpg

Tämä vihreä uros peura on vähän niinkuin ensimmäinen silkkipeura :D minun piirtämä

peura2.jpg

Lapis on tämän näköinen peurana. Minun piirtämä

peura4.jpg

Sitten Arianna, Hän on Lapikselle kaukaista sukua, siksi sama silmämerkki. Ystäväni henkilö ja piirtämä.

pera3.jpg

Sitten on Eeri, Lapiksen äiti. Minun piirtämä. Vihreellä lapulla peitin henkilötiedot :F